Industriële vergisters
Industrieel biogas
Image is not available
Slider

Biogasproductie vindt plaats bij o.a. waterzuiveringen en vergistingsinstallaties in de voedingsmiddelenindustrie en de afvalverwerkende industrie van bijvoorbeeld GFT. Tijdens een inspectie wordt de gehele installatie gecontroleerd op eventuele biogaslekkages. Onze inspecties worden veelal preventief uitgevoerd om zeker te zijn dat een productielocatie vrij is van gaslekkages. Desondanks worden toch vaak één of meerdere lekkages gevonden. Deze kunnen ontstaan doordat leidingwerk als gevolg van seizoensinvloeden en wisselende temperaturen uitzetten en krimpen. Bij aansluitingen van leidingwerk kunnen hierdoor kleine openingen ontstaan waardoor gas eenvoudig kan ontsnappen.

Periodieke controle op gaslekkages ten behoeve van:

GFx320 Gasdetectiecamera

Bij onze inspecties wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur. Zo maken wij voor bijvoorbeeld de detectie van gassen gebruik van zogenaamde Optical Gas Imaging (OGI). Gasdetectieapparatuur die in staat is om ruim 400 verschillende gassoorten te detecteren en visualiseren. Gassen zoals bijvoorbeeld Ethaan, Propyleen, Methaan en Methanol.

De GFx320 heeft de volgende veiligheidscertificaten:

  • ATEX/IECEx, Ex ic nC op is IIC T4 Gc II 3 G
  • ANSI/ISA-12.12.01-2013, Class I Division 2
  • CSA 22.2 No. 213, Class 1 Division 2
Slider

Stappenplan Gascamera Services

Wilt u meer weten over een gasdetectie bij industriële vergisters of een vrijblijvende offerte aanvragen voor een inspectie?

Kom in contact met ons door te bellen naar 06-83991818 of door te klikken op de contact knop.